forever together

forever together
Happy ;p)

Monday, May 11, 2009

TOLONG AKU BERI JAWAPAN YG BETUL !!!!!

Korang ada tak selalu dengar....kami sedia membantu???

Jadik sekrg aku nak bantuan korang2 yg punya ilmu sampai langit..bantu aku menyelesaikan masalah yg aku hadapi la ni..hahaha..jadik aku berikan contoh....aku gunakan nama 2 org lah..sbg contoh aku guna nama ZAHIDA sengal tuh..dgn nama balak dia...WAN..hahahaha..mintak mahap aku tumpang pinjam nama....hahahaha...syok pulok...tapi kalau korg nak guna nam korg pun blasah lah...

situasinyer begini.. :

aku pinjam RM50.00 dari zahida..and pinjam RM50.00 dari Wan...hahahah...sorri zahida...
aku beli sweater nike kaler pink dengan nilai RM97.00...zahida kena lagik..hahaha...then still ada balance kat aku RM3.00 kan???kan?kan??tak payah guna kakuletor tuh..sengal!!!guna jari pun boleh...hahahaha.Ok..dari balance RM3.00 yg ada kat aku tuh..aku bagi zahida sengget ... wan pun sengget..so murid2...balance hutang aku kat budak 2 org nih..dah jadik RM49.00 each kan...and kena ingat kat aku masih ada RM1.00.....

cube korg hitung..RM49x2 = RM98.00 ( nih jumlah hutang yang patut aku langsaikan untuk mereka kan)...kat aku ada sengget RM98+1 = RM99.00...my questions here is....MANA LAGIK RM 1.00???AKU RUGI LAH MCM TUH KAN???aku sungguh nak jawapan korg...nih antara hidop dan mati..hahahaha...

Aku nak korang carik jwpn guna soalan yg aku bagi tadik..tak ya tukar soalan korg sendirik...

and kepada zahida aku tak nak kau bagi jawapan KIRE HALAL LAH BALANCE HUTANG tuh....macam bengong jerk!!!!!pls reply semula k///






3 message:

zra_xoxo_venom said...

sy nk cube jwb! huhu!
kamu da bely sweater (haha.sempat sindir cik zaida)

97/2= sorang 48.50.
wan ngan zaida 48.50+48.50=97.00.
baki adew 3 ringgit?
campor kat zaida= 48.50+1.00=49.50..
begitu gak ngan wan.
49.50+49.50=99.

jadik mmg kat awak rm 1.

campor 99+1 = 100.
:)

Baybee Laydee said...

aku nih spm maths da la kecundang
add maths lg la hancur
akaun lg ckit nk hancur
hahaha
2 cik zra da explain
hahaha
cik zra an die akauntant sejati
hahaha
die an amek busines
hahaha
weyh kowg due munguk
dush2

E.L.I.Z.A said...

cik zra..cube phm soalan sya..

sya x nk guna 97 tuh...sya nak guna yg 3 inggit tetap ada kat saya...saya devide sorg sengget..still kat saya ada sengget..then each one saya utang RM49.00 kan??kan????so kalau ditambah semula 49x2 = 98 + 1 (yg ada kat saya) = RM99.00..mana sengeet tuh ilang???

Tolong paham kehendak soalan....

Cik zra..sya tak sempat nak beli bile pk pasal hutang nih..hahaha ( sorry zahida)..hahahaha